22 Ocak 2012 Pazar

Arkadaşlık Sözleri

Koca bir çölde kum tanesi olmak yada okyanusta su damlası... Ama en güzeli milyonlarca insan arasında senin en iyi arkadaşın olmak!!..

Hayatı öyle bir yaşa ki hayat seni kıskansın öyle bir sevki ölüm sana acısın öyle bir dost ol ki dostun olmayan utansın

Arkadaş dediğin matematiksel almalı.Sevinci çarpmalı, üzüntüyü bölmeli,geçmişi çıkarmalı, geleceği toplamalı.

D)ağları çiçeksiz, O)zanı aşksız, S)eheri güneşsiz, T)arihi dvrimsiz, U)mudu yarınsız, M)aziyi özlemsiz, A)rkadaşlığı sensiz düşünemiyorum.

Alacakaranlığı sevmem, ya gündüz olmalıya gece,kurşun dediğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı, dost dediğin ya senin gibi olmalı ya hiç olmamalı.

21 Ocak 2012 Cumartesi

Arkadaşsız kalırsak ne olur?

Sizce arkadaşsız kalırsak ne olur? Bu soruyu ben yanıtlayayım. İlk yazımda yazdığım gibi sevgisiz kalırız. Derdimizi içimizde saklayıp üzülmek mi yoksa anlatıp dermanını bulmak mı? Kusursuzca anlatıp dermanını bulmak. Atalarımızında dediği gibi derdini anlatmayan dermanını bulamaz. Dertler anlattıkça azalır, mutluluklar anlattıkça çoalır. Arkadaşlarınız sizin için her şeyi yapmaya hazırlardır.Sizde onlar için her şeyi yapmaya hazır olun. Söylediklerimi asla unutmayın!!!

Örneklerrr

Size arkadaşlık konusunu örneklrle anlatıcağım. Herkesin en iyi arkadaşı olduğu gibi benim de en iyi arkadaşım var. Onunla 1. sınıftan beri arkadaşız. Aynı zamanda 1. sınıftan beri aynı sınıftayız. Her arkadaş gibi arada sırada aramızda küçük atışmalar oluyor. Ama Bi keresinde büyük bir tartıima yaşamıştık. İkimizde birbirimize kızgındık ama sonra bir birimizden özür diledik ve barıştık.

Arkadaşlık ve Sevgi

Belki de arkadaşlık dünyanın en güzel şeyi.Çünkü içinde paylaşım ve en önemlisi sevgi var. Arkaşı olmayan insan sevgisiz kalır. Biraz düşünün ıssız bir adada tek başınıza olmayı mı tercih ederdiniz yoksa ıssız bir adada her şeyinizi paylaşa bileceğiniz dostunuzla olmayımı? Kusursuzca seçeenek iki. Konu açılmışken sevgiden de biraz bahsedelim. Çoğu insa kendini sevmeyi bencillik olarak algılaroysa tm tersi. İnsan kendini sevmezse hiç bir şeyi sevemez Mesela çiçekleri,hayvanları,doğayı... Bu yüzden insan işe ilk önce kendini sevmekle başlamalı. Sevgiyi kuşa benzetebiliriz. Biz tutarsak ellerimizin arasında mahsue kalır, serbest bırakırsak uçar havalanır herkesin dikkatini çeker. Arkadaşlık konusuna geri dönelim. Arkadaşlık önemlidir ona değer verin ve onu asla küçümsemeyin!!!